شنبه , شهریور ۲ ۱۳۹۸
قالب وردپرس شرکتی ممبر فیک

هندوانه

کليات گياه شناسي

هندوانه گياهي است يكساله ويك پايه ساقه آن خزنده و پيچك دارد و برگهاي آن پهن با بريدگيهاي عميق مي باشد . گلهاي آن کوچك و زردرنگ است . ميوه آن رگد يا دراز . پوست آن سبز رنگ و داخل آن قرمز مي باشد .تخمه هندوانه بر حسب انواع مختلف آن ممكن است سياه ، قرمز ، سفيد و يا زرد باشد .

ترکيبات شيميايي:

هندوانه داراي اسيد آمينه اي بنام سيترولين و موادي بنام کاروتن و ليكوپن و نوعي قند بنام مانيتول مي باشد در صد گرم هندوانه مواد زير موجود است:

آب ۹۲گرم
پروتئين ۵/۰گرم
مواد چربي ۲/۰گرم
نشاسته ۶گرم
کلسيم ۷/۰ميلي گرم
فسفر ۱۰ميلي گرم
آهن ۵/۰ميلي گرم
سديم ۱گرم
پتاسيم ۱۰۰ميلي گرم
ويتامين آ ۶۰۰ميلي گرم
ويتامين ب ۰۳/۰ ۱ميلي گرم
ويتامين ب ۳/۰ ۲ميلي گرم
ويتامين ب ۲/۰ ۳ميلي گرم
ويتامين ث ۸ميلي گرم

تخم هندوانه داراي حدود ۳۰درصد روغن است که از نظر خواص شيميايي مانند روغن بادام مي باشد .

خواص داروئي:

هندوانه از نظر طب قديم ايران سرد و تر است . گرما را برطرف مي کند و بهترين ميوه تابستان است .
۱)هندوانه مدر است و به پائين آوردن فشار خون کمك مي کند
۲)هندوانه معده را تقويت مي آند
۳)پوست سفيد داخل هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار موثر است
۴)مغز تخمه هندوانه کرم هاي معده و روده را از بين مي برد
۵)هندوانه براي ورم مثانه مفيد است
۶)هندوانه بدن را تازه شاداب مي کند
۷)هندوانه براي اشخاص گرم مزاج بسيار خوب است
۸)آب هندوانه مخلوط با سكنجبين علاج کننده يرقان و دفع کننده سنگ کليه است
۹)براي خنك آکردن بدن در روزهاي گرم تابستان هندوانه را با شكر بخوريد
۱۰)براي برطرف کردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شير خشك بخوريد
۱۱)براي رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندي بخوريد
۱۲)هندوانه را بايد هميشه بين دو غذا خورد يعني تقريبا سه ساعت بعد از غذا و يكساعت قبل از غذا . زيرا اگر بلافاصله بعد از غذا خوزده شود در هضم غذا اختلال ايجاد مي کند همچنين نبايد آنرا با ميوه هاي ديگر مخلوط کرد زيرا توليد نفخ شكم مي کند.

 مضرات :

هندوانه براي اشخاص سرد مزاج و آنهائيكه داراي معده سرد مي باشند مناسب نيست . اينگونه اشخاص اگر مي خواهند هندوانه بخورند بايد آنرا با شكر ، ويا عسل و يا گل قند بخورند . همچنين هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسي مي شود.

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *